Wat is wifi? Hoe kan ik een sterkere wifi krijgen?

Als ik je zou vertellen dat wifi het gevolg was van een ongeluk, zou je me dan geloven? Dat zou je moeten doen, want het is waar. De Australische wetenschapper, John O’Sullivan, wilde bewijzen dat een van de legendarische theorieën van Stephen Hawking over zwart gat waar was. Hij en zijn team waren later verantwoordelijk voor het maken van een tool waarmee specifieke radiogolven werden nagebootst die vervolgens konden worden gebruikt om radiogolven van zwarte gaten te vinden. Om het lange verhaal kort te maken: Deze “mislukte uitvinding” werd vervolgens aangepast om computers draadloos met elkaar te laten communiceren. De Wi-Fi werd officieel uitgevonden.

 

Wi-Fi is niets anders dan een middel om toegang tot internet mogelijk te maken en is niet het internet op zich. Wi-Fi of draadloos internet is bekend onder andere namen, zoals draadloos LAN. Wi-Fi staat echter voor Wireless Fidelity. Het is een draadloze netwerktechnologie waarmee computerapparaten zoals laptops, smart-tv’s en vrijwel elk apparaat met internettoegang internettoegang kunnen krijgen.

 

Mobiele modems worden vaak gebruikt als draagbare Wi-Fi-hotspots. Ze hebben een simkaart met alleen gegevens nodig die toegang heeft tot het mobiele netwerk en de radiogolven kan uitzenden om een ​​bruikbare wifi-verbinding tot stand te brengen. Deze zijn gemakkelijk te kopen bij de meeste winkels, zowel online als in de detailhandel. Het beste aan het aanschaffen van mobiele routers is dat u toegang heeft tot grotere abonnementen waarmee u meer GB’s overhoudt.

 

Is uw wifi-signaal zwak?

 

Als u een zwakke celontvangst heeft, kunnen uw cellulaire modems vrijwel afwezig zijn. Je internetsnelheden worden langzamer en het duurt lang voordat je video’s zijn gebufferd. Als u thuis een bedrijf runt of een kantoorruimte heeft, is een stabiele internetverbinding noodzakelijk om te allen tijde verbinding te maken met uw klanten en potentiële klanten. Als u de kaart laat vallen, worden uw services alleen nihil en uw inkomsten zullen een hit worden. In de huidige tijd is verbonden blijven geen luxe, maar meer een noodzaak.

 

U kunt dit probleem oplossen door een signaalversterker voor uw mobiele telefoon te kopen. Het apparaat is een solide langetermijninvestering die uw zwakke cellulaire signalen zal versterken door uw cellulaire modems van stroom te voorzien en u in ruil daarvoor een beter Wi-Fi-signaal zal opleveren. Boosters voor mobiele telefoons zijn niet tijdelijk, maar eerder een permanente oplossing die u het gedoe kan besparen om om de dag op internet te zoeken naar waarom uw netwerksnelheid verschrikkelijk is.

 

De dagen van constante verbroken verbindingen en slechte spraakkwaliteit liggen achter je – allemaal mogelijk met een goede gsm-booster.