Tips voor het verhogen van uw datasnelheid

We zijn allemaal erg afhankelijk van internet in deze moderne digitale wereld. Van het sturen van een e-mail tot het online kopen van eten, we hebben een snelle internetverbinding nodig. Meestal hebben we echter geen snelle gegevens en dit kan een negatieve invloed op ons hebben.

Er zijn tal van factoren die de gegevenssnelheden kunnen beïnvloeden. Meestal is een slechte signaalsterkte van de cel de hoofdoorzaak van een lage datasnelheid. De slechte signaalsterkte van de cel wordt veroorzaakt door een aantal factoren, zoals bouwmaterialen, slechte weersomstandigheden, afstand tot de zendmast en natuurlijke obstakels zoals bomen en heuvels die de celsignalen blokkeren die van de zendmast komen.

Hieronder worden enkele van de eenvoudige tips gedeeld die u kunnen helpen om de datasnelheid op uw smartphone te verbeteren.

Ga buiten het gebouw

Als je een lage datasnelheid hebt, probeer dan buiten het gebouw te gaan, omdat de bouwmaterialen de celsignalen kunnen blokkeren om je smartphone te bereiken. Celsignalen kunnen niet goed door beton, metalen en glas gaan.

Ga naar de bovenste verdieping

Als je niet buiten het gebouw kunt komen, kun je naar de bovenste verdieping van het gebouw om betere celsignalen te zoeken. Wanneer je naar hogere niveaus gaat, zullen er minimale obstakels zijn om de celsignalen van de toren te blokkeren.

Update uw apps

Soms kan uw smartphone de belangrijkste reden zijn voor een lage datasnelheid. Nieuwe versies van de apps presteren beter dan oudere versies. Als de apps op uw smartphones niet up-to-date zijn, moet u deze onmiddellijk bijwerken om de datasnelheid te verbeteren.

Gebruik een signaalversterker

De beste manier om de datasnelheid op uw smartphone te verhogen, is door een cellulaire repeater te gebruiken. Dit apparaat kan de sterkte van het celsignaal verhogen en het zal helpen om de upload- en downloadsnelheden van gegevens te verbeteren. U kunt een celsignaalversterker installeren in uw woning, kantoor of zelfs in uw auto.

De externe antenne van de signaalversterker is zo ontworpen dat hij het bestaande externe celsignaal opvangt en naar de versterkereenheid stuurt. De versterker wordt binnen geplaatst en wordt met coaxkabels verbonden met de externe antenne. De versterker verhoogt de signaalsterkte en stuurt deze naar de interne antenne.

De interne antenne van de signaalversterker zal de versterkte celsignalen herverdelen naar de mobiele apparaten in zijn bereik. Een gemiddelde interne signaalversterker heeft een maximaal bereik van maximaal 1.500 vierkante voet. Met een signaalversterker hoeft u zich geen zorgen meer te maken over trage gegevensuploads en -downloads.