Tips voor het verbeteren van de celontvangst tijdens het reizen

Mogelijk ervaart u vaak gespreksonderbrekingen of een lage gegevenssnelheid wanneer u door een externe locatie reist. De mobiele ontvangst zal om vele redenen zwak zijn wanneer u in uw auto reist. Hoge bergen, heuvels, bomen, gebouwen, enz. Kunnen ervoor zorgen dat de mobiele signalen uw mobiele telefoon niet bereiken terwijl u op reis bent.

Hier zijn enkele tips die u zullen helpen om de celontvangst te verbeteren terwijl u door een afgelegen locatie reist.

Stop uw auto wanneer u geen mobiele ontvangst krijgt

Als u door een afgelegen locatie rijdt, krijgt u mogelijk geen goed mobiel signaal. Stop dan de auto, parkeer hem op een veilige plek en probeer opnieuw te bellen. Wanneer u constant in beweging bent, is het moeilijk voor uw mobiele telefoon om verbinding te maken met een zendmast. Wanneer u de auto stopt, maakt uw telefoon verbinding met de dichtstbijzijnde zendmast en krijgt u een goede mobiele ontvangst.

Kom uit de auto

Als u geen goede mobiele ontvangst krijgt, zelfs niet nadat u de auto hebt gestopt, kan dat komen door de metalen behuizing en de glazen van uw auto. Deze materialen kunnen ervoor zorgen dat de celsignalen niet in de auto komen. Daarom moet u ofwel het raam naar beneden rollen of uit de auto stappen om sterkere celsignalen te krijgen. Er wordt gezegd dat de glazen ramen en het metalen dak van uw auto´s een barrière vormen die verhindert dat meer dan 50% van de celsignalen de auto binnenkomen.

Ga naar een hoger gelegen terrein

Als beide bovenstaande trucs mislukken, zoek dan hoger gelegen terrein en probeer opnieuw te bellen. Het verhogen van de hoogte kan de celontvangst verbeteren. Dit komt doordat celsignalen doorgaans werken op zichtlijn en er minimale obstakels zijn die de celsignalen zouden kunnen blokkeren. Bijna alles tussen de zendmast en uw mobiele telefoon kan uw mobiele ontvangst negatief beïnvloeden. Daarom kunt u wellicht bellen als u de hoogte verhoogt.

Gebruik een signaalversterker in het voertuig

Als al deze tips niet werken, is de enige manier om de celontvangst tijdens het reizen te verbeteren, door een mobiele telefoonversterker in uw auto te installeren. Een signaalversterker is specifiek ontworpen om het celsignaal op te vangen, de sterkte ervan te vergroten en het versterkte signaal opnieuw uit te zenden. Met een signaalversterker in je auto heb je altijd een betere celontvangst en blijf je verbonden met je vrienden en familie wanneer je op reis bent.