Tips voor het installeren van een interne booster voor mobiele telefoons

Een signaalversterker is een elektronisch apparaat dat wordt gebruikt voor het ontvangen, versterken en herverdelen van celsignalen op een plaats waar de celontvangst slecht is. In de meeste landelijke gebieden kun je geen goede celontvangst vinden om te bellen of op internet te surfen. Als u in dergelijke gebieden woont, heeft u een gsm-versterker nodig om de sterkte van de inkomende celsignalen te vergroten.

De stappen die u moet volgen bij het installeren van een signaalversterker in uw huis, worden hieronder gedeeld.

Vind de beste plek om een ​​buitenantenne te installeren

Voordat u met het installatieproces van het signaalversterkingssysteem begint, moet u weten welk deel van uw huis het beste externe celsignaal ontvangt. Dit is een van de belangrijkste stappen in het installatieproces. U kunt het beste externe mobiele signaal vinden door met uw mobiele telefoon rond de omtrek van uw huis te lopen en de signaalbalken te tellen. Zodra u de plek met een betere celontvangst heeft gevonden, moet u daar de buitenantenne installeren.

Installeer de buitenantenne

U moet de buitenantenne van uw signaalversterker installeren waar de celontvangst beter is. Zodra u de perfecte plek heeft gevonden, monteert u de antenne zo hoog mogelijk. Het dak van het huis is de ideale plek om de buitenantenne te plaatsen. De antenne moet zich in de buurt van de dakrand bevinden. Als u een yagi-antenne gebruikt, zorg er dan voor dat deze naar de dichtstbijzijnde zendmast is gericht.

Sluit de buitenantenne aan op de versterker

Nadat u de buitenantenne hebt gemonteerd, sluit u deze met behulp van een coaxkabel aan op de versterkereenheid die in het gebouw is geplaatst. Zorg ervoor dat u de versterker in een goed geventileerde ruimte in de buurt van een stopcontact plaatst. De plaats waar u de versterker installeert, mag ook niet in direct zonlicht staan. U kunt de kabel van de antenne door de zolder of het raam laten lopen.

Monteer de binnenantenne

De binnenantenne van het signaalversterkingssysteem moet in de kamer worden geplaatst waar u een betere celontvangst wilt. U kunt de binnenantenne aan de muur of aan het plafond van de kamer monteren. De meeste mensen geven er de voorkeur aan de binnenantenne aan het plafond te monteren, omdat deze zorgt voor een gelijkmatige verdeling van versterkte celsignalen naar alle delen van de kamer.

Zorg voor voldoende afstand tussen de antennes

Zorg bij het installeren van de binnen- en buitenantennes van de signaalversterker voor voldoende afstand tussen de antennes. Of anders pikken de antennes elkaars signalen op. Dit zal een feedbacklus creëren, die uw signaalversterker kan beschadigen.