Splitters en combiners van celsignaalversterkers: wat u moet weten

A woman using a cell phone signal booster.

Er zijn verschillende accessoires die u kunt gebruiken in de signaalversterkers van uw mobiele telefoon om hun prestaties te verbeteren. Enkele van de algemene accessoires die worden gebruikt voor mobiele signaalversterkers zijn combiners, splitters, aftakkingen, signaalmeters, enz. Deze apparaten kunnen in verschillende omstandigheden nuttig voor u zijn.

Combiners en splitters zijn twee veelgebruikte accessoires die meestal worden gebruikt voor signaalversterkers. U moet hiervan op de hoogte zijn om te weten of ze nuttig kunnen zijn voor uw booster. Daarom geven we enkele belangrijke details die u wilt weten over combiners en splitters voor signaalversterkers.

Wat zijn combiners?

Zoals de naam al doet vermoeden, worden combiners gebruikt voor het combineren van celsignalen. U kunt ze gebruiken als u de signalen van verschillende externe antennes wilt combineren. Ook is het mogelijk om signalen van meerdere versterkers te combineren voordat u ze naar een interne antenne stuurt.

Er kunnen verschillende omstandigheden zijn waarin u de hulp van combiners nodig heeft. Als u bijvoorbeeld uni-directionele antennes gebruikt voor het opvangen van de signalen van buitenaf, ontvangen deze slechts signalen uit één richting. Als u de signalen van verschillende mobiele providers wilt versterken waarvan de zendmasten zich in tegengestelde richting bevinden, moet u meerdere externe antennes installeren, die elk in de richting van uw beoogde serviceprovider wijzen.

In deze situatie moet u de signalen die afkomstig zijn van de verschillende externe antennes combineren voordat ze de versterkereenheid bereiken. Dit is waar een combiner nuttig kan zijn, omdat het kan helpen om deze signalen te combineren en naar de versterker te sturen.

Splitters

Dit is een ander populair accessoire dat wordt gebruikt in signaalversterkers voor mobiele telefoons. Het kan helpen om de signalen van een versterker te splitsen om ze naar verschillende interne antennes te distribueren.

Mogelijk moet u meerdere interne antennes gebruiken voor een versterker om het bereik te vergroten. Voor dit doel kunnen splitters worden gebruikt, omdat ze signalen splitsen om ze naar verschillende antennes te verzenden. Maar deze apparaten splitsen signalen gelijk, dus ze zijn geschikt voor het splitsen van signalen tussen antennes die zich op gelijke afstanden van de versterker bevinden.

Als u de signalen moet splitsen tussen interne antennes die zich op ongelijke afstanden van de versterkereenheid van de signaalversterker bevinden, dan kunnen tikken uitkomst bieden. Dit betekent dat u zich bewust moet zijn van de afstand tussen de antennes en de versterker voordat u beslist of u een splitter of een tap wilt aanschaffen.

De hierboven genoemde apparaten zijn enkele van de algemene accessoires die worden gebruikt voor signaalversterkers voor mobiele telefoons. U kunt ze kopen op basis van uw specifieke behoefte.