Retour Beleid

MobileRepeater Netherlands is er trots op een geld-terug-garantie aan te bieden voor alle items die defect blijken te zijn of niet de verwachte versterking van een toename van het signaal voor een klant bieden. De klant is zelf verantwoordelijk voor het garanderen van aanwezigheid van voldoende signaal buiten het gebouw. Wij accepteren een 15 dagen retour periode, via traceerbare koerier met een RMA code.

 

Retour in verband met verandering van gedachten

Het apparaat moet ongeopend zijn en in dezelfde staat verkeren dat het werd ontvangen. Wij zullen de retour inspecteren en alle teruggestuurde apparaten uitproberen. Klanten zijn verantwoordelijk voor de verzendkosten van de retourzending. Uw bestelling zal worden terugbetaald na ontvangst van het product in de originele verpakking.

Retouren met Technische Problemen

Om ervoor te zorgen dat het een probleem is met het apparaat en niet de installatie lopen alle retouraanvragen via de Mobile Repeater Technische Ondersteuning. Zij zullen kijken of uw aanvraag gekwalificeerd kan worden voor een terugbetaling. Zodra we ervan overtuigd zijn dat het probleem niet kan worden opgelost zullen wij uw retour verwerken door middel van het volgende proces. Om de retour van uw product te verwerken zal onze Technische afdeling contact opnemen met Mobile Repeater Klantenservice en vraag een RMA-code aan. Deze code is voorzien van een speciaal retour adres en een speciale retour autorisatie. Let op, onze repeaters werken alleen als er een signaal aanwezig is om te versterken (> -85db). Het is de verantwoordelijkheid van de klant om te controleren of er een signaal beschikbaar is en terugbetalingen zijn niet beschikbaar voor deze reden wanneer men er later achter komt dat er niet voldoende outdoor-signaal aanwezig is. Zodra het signaal buiten sterker wordt zal het systeem werken. 

Het product dient te worden geretourneerd in opnieuw verkoopbare staat.

Uitzonderingen

Elke retour ontvangen zonder RMA nummer, buiten de 15 dagen na de oorspronkelijke datum van levering, of naar het verkeerde adres zullen niet worden terugbetaald.

-Beschadigde Apparatuur zelfs een RMA nummer kan worden onderworpen aan een 20% restocking fee.
-Bestellingen Voor voorgesneden lengtes van de kabel worden niet terugbetaald.
-Geen Restituties voor items in de uitverkoop met korting (in werkende staat) en alle verkopen zijn definitief.
-Klanten zijn verantwoordelijk voor de verzendkosten van de retourzending. Uw bestelling zal worden terugbetaald bij ontvangst van het product in de originele verpakking.

We zullen het bedrag terug betalen min de oorspronkelijke verzendkosten (ook als gratis levering is aangeboden), net als bij alle online winkels vind er geen restitutie van porto kosten plaats.

Levering

Wanneer een eenheid onderweg is om te worden geleverd ofwel geweigerd, de klant niet akkoord gaat met de levering, of als het afleveradres wordt gewijzigd terwijl het product in transit is is het de verantwoordelijkheid van de klant dergelijke wijzigingen door te geven aan de koerier. Mocht de koerier het apparaat terug sturen naar Mobile Repeater omdat poging tot levering is mislukt is de klant verantwoordelijk voor de kosten voor het opnieuw leveren zal er een handling en restocking fee in rekening worden gebracht.

Neem u alstublieft contact op sales@mobilerepeaternetherlands.com of bel ons om een retour verzoek door te geven aan onze customer service. Klik hier om onze mobiele oplossingen te bekijken. Als u niet zeker weet wat u nodig heeft kunt u onze Repeater Kit Guide bekijken.