Over het richten van de Yagi-antenne van de signaalversterker van uw mobiele telefoon

Sommige mobiele signaalversterkers worden geleverd met antennes die worden beschreven met het woord ‘Yagi’, ‘directioneel’ of met beide termen. In zo’n signaalversterker voor mobiele telefoons moet u de antenne naar uw draagmast richten voor maximaal verbeterde signalen. Hoewel u de precieze locatie van de cel kent, is het verstandig om deze handleiding over de richtprocedure door te lezen. De signalen bereiken misschien niet vanaf die zendmast vanwege obstakels of omdat er mogelijk geen antenne is die naar uw locatie is gericht.

Voorbereidingen treffen om de antenne te richten

Stel de versterker in het begin tijdelijk in door de kabels door vensters te laten lopen, alles aan te sluiten en aan te zetten. Er zijn twee personen nodig om de antenne te richten. Een van hen moet binnen blijven met een mobiel apparaat met verbindingen van de providers die u wilt ondersteunen.

Zorg ervoor dat u de veldtestmodus op het apparaat inschakelt om signaalmetingen uit te voeren. Plaats het apparaat op de tafel die 10 tot 20 voet van uw signaalrepeaterantenne binnen is, en laat het daar totdat de procedure is voltooid. Als de interne antenne van het ‘directionele’ type is, controleer dan of deze naar dat mobiele apparaat is gericht.

De andere persoon moet op de plaats blijven waar u de donorantenne gaat monteren. Het moet worden bevestigd aan een paal die de persoon kan vasthouden wanneer hij erop richt.

Cellulaire signaalsterktes meten

Nadat de antenne in een bepaalde richting is gericht, moet de persoon binnenshuis een minuut wachten en de metingen uitvoeren die op het apparaat worden weergegeven. Draai vervolgens de antenne 45 graden; dit moet overeenkomen met elk kompaspunt. Daarna moet de persoon binnenshuis nog een minuut wachten en nog een reeks metingen uitvoeren. Deze procedure moet worden herhaald totdat de donorantenne in elke kompasrichting is gericht en er acht sets metingen zijn uitgevoerd.

U moet dan de richting ontdekken die u de sterkst mogelijke resultaten geeft voor de vervoerder (s) die u wilt ondersteunen. Vervolgens moet u een bouwlocatie bepalen om de antenne zo te plaatsen dat u deze met de minste obstakels in de richting van de toren kunt richten.

Meer dingen om in gedachten te houden bij het richten van de buitenantenne

Richt het nooit boven een nabijgelegen dak of een aangrenzend obstakel. U moet proberen het te richten voordat u de positie bepaalt om het permanent te installeren. Nadat u weet in welke richting het moet worden gericht, zoekt u een plaats op uw gebouw om de antenne voorbij dat obstakel te richten. Om het bijvoorbeeld in de richting van het noorden te richten, moet je het op de noordkant van het gebouw monteren, dat zich boven of boven het obstakel bevindt.