Onderdelen van een signaalversterkersysteem

Het is erg irritant om tijdens een belangrijk gesprek een gesprek te laten vallen. De belangrijkste reden hiervoor is het ontbreken van een goede celontvangst. Als u in een afgelegen gebied woont, heeft u waarschijnlijk geen goede cellulaire ontvangst omdat de celsignaalsterkte in uw gebied mogelijk niet sterk is.

De beste oplossing voor dit probleem is een signaalversterker. Dit apparaat helpt de celsignaalsterkte te vergroten en u hoeft zich geen zorgen meer te maken over het wegvallen van gesprekken, trage datasnelheid of niet-bezorgde sms-berichten.

Hier zijn de vier belangrijkste componenten van een cellulaire repeater.

Buitenantenne

De buitenantenne van een signaalversterker wordt beschouwd als de buitenste ledemaat. De buitenantenne ontvangt de celsignalen van de celtoren. Er zijn twee verschillende soorten buitenantenne, afhankelijk van de gerichtheid. Ze zijn de omnidirectionele antenne en unidirectionele antenne. De omnidirectionele antenne kan celsignalen uit alle richtingen ontvangen en de unidirectionele antenne kan slechts celsignalen uit één richting ontvangen. De unidirectionele antenne is zeer krachtig dan de omnidirectionele antenne omdat deze celsignalen van grote afstanden kan ontvangen.

Versterker

De versterkereenheid van het signaalversterkersysteem is verantwoordelijk voor het vergroten van de sterkte van de celsignalen door de versterkingsfactor toe te voegen. De winst is de verhouding tussen het uitgangscelsignaal en de ingang. Wanneer de waarde van het uitgangscelsignaal hoger is in vergelijking met het ingangssignaal, zal de versterking van de versterker hoger zijn. Aangezien de versterker de celsignaalsterkte verhoogt, is de versterking van de versterker altijd een positieve waarde. Een versterker helpt ook om gematigde ruisniveaus in het celsignaal te verminderen.

Binnenantenne

De binnenantenne is als een achterste ledemaat van het signaalversterkersysteem. Het ontvangt de versterkte elektrische stroom en zet deze om in een hoge radiofrequentie. Deze versterkte celsignalen worden via de interne antenne naar alle mobiele apparaten gedistribueerd. Mensen geven meestal de voorkeur aan een paneelantenne voor het herverdelen van versterkte celsignalen over meerdere verdiepingen. De koepelantenne is echter de ideale keuze voor het verkrijgen van maximaal versterkte celsignalen voor een enkele kamer.

Coaxiale kabel

De coaxkabel werkt als de zenuwen van het signaalversterkersysteem. De buiten- en binnenantennes van de signaalversterker worden met coaxkabels op de versterker aangesloten. Het is belangrijk op te merken dat een kabel zonder verlies of een kabel met minimaal verlies moet worden gebruikt voor het aansluiten van de antennes en de versterker als ze op een aanzienlijke afstand van elkaar zijn gemonteerd.