Kunt u een signaalversterker voor een mobiele telefoon in uw huis thuis gebruiken?

 

Veel mensen vragen zich af of ze thuis of op kantoor een signaalversterker voor hun mobiele telefoon kunnen gebruiken voor hun auto. Het simpele antwoord is ja, maar er zijn bepaalde dingen die u moet weten wanneer u een voertuigcel-signaalversterker bij u thuis gebruikt, die hieronder wordt vermeld:

Dingen om te overwegen bij het installeren van een voertuigsignaalversterker bij u thuis

Er moet een goede externe signaalsterkte zijn om een ​​signaalversterker voor een mobiele telefoon te laten werken. Daarom is het belangrijk dat u de signaalsterkte in uw omgeving meet voordat u dergelijke boosters bij u thuis of op kantoor installeert.

De sterkte van het celsignaal moet hoger zijn dan -95dBm om een ​​booster goed te laten werken. Wanneer de signaalsterkte lager is dan -105dBm, kan de mobiele booster de signalen niet versterken. Als de signaalsterkte in uw omgeving onder deze drempel ligt, worden signaalversterkers voor mobiele telefoons voor voertuigen daarom niet aanbevolen. Zelfs de boosters die zijn ontworpen voor thuis of op kantoor, zijn in deze situatie misschien niet gunstig voor u.

Ook is de maximale versterking die kan worden geleverd door een voertuigsignaalversterker 50dB, terwijl dit normaal gesproken 60dB is voor thuissignaalversterkers. Het is dus beter om een ​​signaalversterker voor voertuigen in uw huis alleen te gebruiken als er een goede signaalsterkte buiten is en u slechts een kleine ruimte wilt bedekken.

Nadelen van het gebruik van voertuigsignaalversterker bij u thuis

Het gebruik van een booster voor mobiele telefoons die is ontworpen voor voertuigen in uw huis, kan nadelen hebben. Sommigen van hen zijn hieronder opgesomd:

Het bereik is erg kort

Signaalversterkers voor voertuigen zullen worden ontworpen om slechts een korte afstand af te leggen. Ze bedekken meestal slechts 1,20 meter. Je zult dus dicht bij de interne antenne van je booster moeten blijven om signalen te ontvangen. Dit kan voor u erg vervelend zijn, omdat u naar die specifieke plek moet komen als u wilt bellen of internet wilt gebruiken.

Er is een mogelijkheid voor het optreden van trilling

Wanneer u een voertuigsignaalversterker in uw huis installeert, moet u wat dempende materialen gebruiken tussen uw interne en externe antennes om oscillatie te voorkomen. Voor voertuigen is dit niet nodig, aangezien het metalen dak van het voertuig als een barrière tussen de voertuigen zal fungeren.

Hoewel u een gsm-signaalversterker voor uw auto bij u thuis kunt gebruiken, wordt dit over het algemeen niet aanbevolen, omdat deze slechts een kleine versterking levert en een kort bereik dekt. Ook kan de installatie lastig zijn. Daarom is het beter om een ​​signaalversterker te gebruiken die speciaal is ontworpen voor thuis wanneer u celsignalen in uw huis of kantoor wilt versterken.