Dingen om op te merken bij het gebruik van signaalversterker voor mobiele telefoons in stedelijke gebieden

A man using a cellphone and a laptop at home.

Stedelijke gebieden hebben meestal een betere celsignaalsterkte vanwege de nabijheid van mobiele zendmasten. Dienstverleners besteden doorgaans meer aandacht aan stedelijke gebieden, aangezien de bevolkingsdichtheid in dergelijke gebieden groter zal zijn en de meeste industrieën in deze gebieden geconcentreerd zullen zijn. Daarom hebben stadsbewoners meestal de vrijheid om gedurende de dag een goede celontvangst te krijgen.

U kunt echter een slechte signaalsterkte ervaren in uw huis of kantoor, zelfs als het zich in een stedelijk gebied bevindt. Dit kan zijn omdat de bouwmaterialen een negatieve invloed kunnen hebben op de signaalsterkte, omdat ze de signalen kunnen blokkeren om uw gebouw binnen te komen. Daarom kunt u een zeer slechte signaalkwaliteit in uw gebouw ervaren, zelfs als de signaalsterkte buiten goed is.

Als u ook soortgelijke problemen ondervindt, kan een signaalversterker voor een mobiele telefoon nuttig voor u zijn, omdat deze in staat zijn om signalen van buitenaf binnen te halen.

Er zijn een aantal belangrijke dingen waar u rekening mee moet houden wanneer u een mobiele signaalversterker aanschaft voor gebruik in stedelijke gebieden. Sommigen van hen worden hieronder genoemd:

Factoren waarmee u rekening moet houden bij het verkrijgen van boosters voor stedelijke gebieden

Stedelijke gebieden hebben meestal een uitstekende signaalsterkte buiten. Daarom kan een buitenantenne met een laag vermogen volstaan, aangezien het niet nodig is om signalen van grote afstanden aan te trekken. Daarom is het beter voor u om een ​​omni-directionele antenne te krijgen met een kort bereik en de mogelijkheid om signalen uit alle richtingen te ontvangen.

Deze antennes zijn speciaal ontworpen voor het ondersteunen van gebieden met een betere signaalsterkte buiten. Het belangrijkste voordeel dat u kunt behalen door een omni-directionele antenne te kiezen, is dat deze de signalen van verschillende mobiele serviceproviders kan accepteren. U hoeft dus geen aparte antennes aan te schaffen om signalen van verschillende serviceproviders te ontvangen.

U kunt ook eenrichtingsantennes gebruiken. Deze antennes kunnen echter slechts signalen uit één richting ontvangen. Ze zijn dus misschien niet nuttig om de signalen van verschillende providers te ontvangen. U moet meer dan één richtingsgevoelige antenne installeren om signalen uit verschillende richtingen te ontvangen.

Overbelastingsproblemen

Dit is een van de meest voorkomende problemen die van invloed zijn op de signaalversterker voor mobiele telefoons die in stedelijke gebieden is geïnstalleerd. Het treedt op als de sterkte van de signalen te hoog is. Je versterker kan niet zoveel vermogen aan en schakelt zichzelf uit om schade te voorkomen.

Als u problemen heeft met overbelasting in uw omgeving, dan is het beter om een ​​verzwakker te nemen die de sterkte van de inkomende signalen kan verminderen. Dit kan gunstig zijn voor een betere signaalsterkte in uw huis en kantoor.