Apparaatproblemen die langzame downloadsnelheden kunnen veroorzaken

Mobiele gegevenssnelheden worden uitgedrukt als de hoeveelheid gegevens die uw netwerkverbinding aankan, zoals megabits per seconde (Mbps). Er zijn veel factoren die van invloed kunnen zijn op mobiele netwerken en de gegevenssnelheden kunnen vertragen, en uw apparaat kan ook een van die factoren zijn. In dat geval werkt het verkrijgen van een GSM-signaalversterker mogelijk niet zoals verwacht totdat de onderliggende oorzaak is verholpen. Hieronder staan ​​enkele veelvoorkomende apparaatproblemen die lage downloadsnelheden kunnen veroorzaken.

Overbelasting van gegevenscache

Wanneer u online door een website bladert, slaat uw apparaat allerlei soorten gegevens op om een ​​naadloze ervaring te bieden wanneer u die websites opnieuw bezoekt. Dit kan het opslaan van lokale kopieën van de webpagina’s en websitecookies zijn voor het automatiseren van formulierinvoer met informatie over sites en meer. Na verloop van tijd zullen deze caches een aanzienlijk deel van het RAM-geheugen van uw apparaat gaan verbruiken, wat uiteindelijk kan leiden tot het vastlopen van het apparaat en het traag maken.

Dit heeft ook invloed op uw downloadsnelheden. Daarom moet u de cache van uw apparaat regelmatig opschonen om te genieten van geoptimaliseerde netwerksnelheden bij gebruik van een cellulaire signaalversterker.

Verouderd apparaat

Als u een oud mobiel apparaat gebruikt, dat bijvoorbeeld twee modelgeneraties oud is, heeft het misschien niet de nieuwste technologie om mobiele signalen krachtig op te vangen. Hoewel u misschien geen andere problemen ondervindt tijdens het gebruik van het apparaat, kan het nog steeds oud zijn in termen van signalen van mobiele telefoons. Ze zullen niet voldoende processorsnelheid of geheugen hebben om gegevens zo snel over te dragen als nodig is, zelfs als u een goede netwerksignaalontvangst hebt.

Oude apparaten met te veel apps die op de achtergrond worden uitgevoerd, zullen de hele tijd proberen updates te synchroniseren en te downloaden, wat leidt tot lage netwerksnelheden. Soms kunnen apps van slechte kwaliteit ook de prestaties en snelheid van uw apparaat verminderen.

Virus- of malware-activiteit

Mobiele apparaten zijn niet verstoken van de risico’s van malware en virussen. Hackers kunnen deze tools gebruiken om toegang te krijgen tot uw gegevens, ongewenste advertenties en apps te pushen of zelfs kwaadwillende actoren te gebruiken om gevoelige informatie op te halen om deze te exploiteren of door te verkopen. Als uw apparaat is geïnfecteerd door een virus of malware, heeft dit ook invloed op de upload- en downloadsnelheden en leidt het tot slechte prestaties. Daarom moet u betrouwbare antivirussoftware gebruiken om uw apparaat vrij te houden van dergelijke risico’s.

Afgezien daarvan moet u ook het besturingssysteem van het apparaat en de firmware up-to-date houden om ervoor te zorgen dat het optimaal presteert. Dit kan helpen om kwaadaardige activiteiten op uw apparaat te dwarsbomen en u de hoogst mogelijke snelheden geven bij het downloaden of uploaden van een bestand.