5G-zorgen en misvattingen

5G bevindt zich nog in de kinderschoenen en onlangs was Zuid-Korea een van de eerste landen die 5G implementeerde via de drie belangrijkste netwerkaanbieders van het land – KT Corp, SK Telecom en LG Uplus Corp – die elk op agressieve wijze het gebruik van 5G onder zijn gebruikers promoten baseren.

Maar omdat het een relatief nieuwe technologie is, zijn er veel vragen die de dagelijkse consument bezighoudt.Deze vragen lijken misschien frivool voor experts, maar consumenten moeten worden begeleid en bewust gemaakt.

We zullen een kijkje nemen naar enkele van de misvattingen die vaak naar voren worden gebracht in openbare forums. Lees verder …

Moet ik een nieuwe telefoon aanschaffen als 5G uitkomt?

Om toegang te krijgen tot de 5G-frequentie, moet u een telefoon aanschaffen die compatibel is met 5G. Maar als 5G op de markt komt, wordt de snelheid van 4G-netwerken verbeterd, ongeacht. U moet begrijpen dat 5G wordt gebouwd bovenop de 4G-infrastructuur, en het vervangt op geen enkele manier 4G. Beschouw het als een ritje op de rug dat wordt aangeboden aan 5G.

Naarmate 5G meer wordt gebruikt, zullen de boostende effecten van 4G ongetwijfeld aanwezig zijn. Zelfs als je een 4G-gebruiker bent, is er mooi nieuws. Maar als je 5G moet gebruiken, zit er niets anders op dan een smartphone met 5G te kopen. ..

Zal breedband irrelevant worden met 5G?

Eigenlijk niet, althans in het tempo dat we gaan.

Zelfs als 5G halverwege het volgende decennium populair zou worden, is het per slot van rekening een mobiele technologie. Er wordt niet verwacht dat het wordt gebruikt in woonhuizen en als commerciële internetdiensten. Vezels en breedbandverbindingen zijn hier erg blij om een lange tijd.

Zoals gezegd vindt 5G nog steeds alleen maar zijn voeten. De frequentie is niet hoog genoeg om grote afstanden af ​​te leggen en door muren heen te dringen. Breedband daarentegen is veel gunstiger en betrouwbaarder.

Dit geldt echter alleen voor deze tijd en ruimte – we hebben geen idee van de aanstaande vorderingen in de latere jaren. De dingen kunnen de komende jaren sterk veranderen.

Zal uw telefoon versnellen met 5G?

Als je gsm gebruik maakt van 3G of 4G, dan verlaagt 5G de latentie en verhoogt de snelheid overal. Implementatie van 5G verhoogt de snelheden van de onderliggende 4G- en 3G-netwerken, waardoor grotere hoeveelheden gegevens in een kortere tijd kunnen worden verzonden. duur, en dat ook met minder gegevensverlies over lange afstanden.

Als u worstelt met lage celsnelheden op uw 4G- of 3G-netwerken, kunt u vertrouwen op de signaalversterker van de mobiele telefoon of de boosters voor mobiele telefoons, totdat de 5G ‘weg’ weer recht is.